Vier je 30e verjaardag in Alkmaar in stijl

Word je binnenkort 30? Dan is het tijd om eens na te denken hoe je dat gezellig in stijl kunt vieren in Alkmaar. In deze mooie stad in Noord-Holland is veel te beleven. Ga eens na met wie je je verjaardag gaat vieren, wat je wil doen en wat je nodig hebt. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen dus waar wacht je nog op? Met onze tips ga je sowieso je 30ste verjaardag in stijl vieren in het mooie Alkmaar.

Lunch of brunch?

Als je jarig bent is er niets zo fijn dan je verjaardag rustig beginnen. Je wil dan graag de mensen om je heen hebben die je dierbaar zijn en het samen met hen vieren. Kies dan voor een ontspannen brunch op een bijzondere locatie. Je zou dan kunnen denken aan het mooie Alkmaar en dan zijn er verschillende sfeervolle cafés en restaurants waar je kunt genieten van een uitgebreid ontbijt of brunch met verse croissants, lekkere sapjes en koffie. Je kunt met zijn allen de dag rustig beginnen en dan later nog wat anders doen of thuis je verjaardag verder vieren.

Heerlijk de natuur in

Hoe leuk is het om tijdens je verjaardag het avontuur op te zoeken? Misschien wil je wel graag naar buiten en ga je met vrienden liever wat leuks doen buiten, in de avond kun je alsnog thuis wat drinken. Ga de stad Alkmaar eens verkennen vanaf het water door een boottocht te maken over de schilderachtige grachten. Je kunt een sloep huren bijvoorbeeld en dan vaar je met wat vrienden en familie door de historische binnenstad, langs pittoreske huisjes, oude pakhuizen en bruggen. Dit zal een moment zijn wat je niet snel gaat vergeten! Je kunt er dan voor kiezen om lekkere hapjes en drankjes mee te nemen voor onderweg, of laat het iemand verzorgen, zodat jij echt jarig bent.

Cultuur proeven

Weet je waar Alkmaar echt om bekend staat? Om de traditionele kaasmarkt. Als je dan jarig bent in het kaasmarktseizoen (van april tot september), dan kun je daar ook op inspelen. Dit is nog eens een uniek idee, je zou dan kunnen denken aan een culturele activiteit. Je wandelt dan met zijn allen langs de kaasdragers en proeft diverse kazen terwijl je geniet van de levendige sfeer. Dit is toch wel een leuk idee hè? Je kunt ook een gids boeken die je daar dan alles over kan vertellen en dan is het ook nog eens een leerzame dag.

Spa-dag, lekker ontspannen maar

Ontspannen is thuis mogelijk bijvoorbeeld als je gaat gokken, denk bijvoorbeeld een Casino777. Maar ontspannen kan ook met veel mensen om je heen! Vind je 30 jaar een heel bijzonder moment? Wil je het in stijl, luxe en toch rustig vieren? Een spa kan dan een goede keuze zijn. Het is dichtbij Alkmaar zeker te vinden en een massage, zwemmen, sauna, alles wat je maar wil is mogelijk. Laat je echt eens in de watten leggen en dan voel je je pas echt jarig. In de avond misschien met wat vrienden thuis een taartje eten en wat drinken of de stad in? Na een ontspannen dag kun jij er zeker tegenaan en extra genieten.

Dineren in stijl

Heb je wel eens gedacht aan dineren in stijl? Je wordt maar een keer dertig en dat is toch wel een bijzonder moment om samen met je vrienden bij stil te staan. Je kunt dan in Alkmaar heerlijk genieten van een lekkere maaltijd. Als je houdt van de internationale keuken kun je denken aan Wolf Hotel Kitchen & Bar. Je gaat hier intens genieten van een verrassend menu in een trendy setting. Maar wil je liever een verfijnde culinaire ervaring, dan kun je denken aan Restaurant De Oude Keuken. Laat je inspireren en dan kun je zelf een plaats kiezen waar je samen met vrienden je verjaardag gaat vieren (en gaat proosten).

Cocktailworkshop of wijnproeverij

Houd je van interactie met vrienden en/of familie op je verjaardag? Kies dan voor een cocktailworkshop of wijnproeverij, dit is namelijk een erg feestelijke manier om je verjaardag te vieren. Je kunt dan bijvoorbeeld naar de Koffiemolen en dan neem je samen deel aan een cocktailworkshop en dan leer je hoe je de beste drankjes mixt. Je kunt ook een wijnproeverij boeken bij een van de lokale wijnbars zoals Barrique. Je proeft hier heerlijke wijnen onder begeleiding van een sommelier die je alles gaat vertellen over de verschillende soorten wijn.

Dit artikel delen

Alkmaar Gezellig op de Veluwe

Alkmaar is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Alkmaar. Op deAlkmaargids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deAlkmaargids? Neem dan contact met ons op.