Moskee Bilal: Een Centrum van Geloof in Alkmaar

Moskee Bilal, gelegen in Alkmaar, is een centrum van gebed en gemeenschap voor moslims in de regio. Deze prachtige moskee, genoemd naar de metgezel van de Profeet Mohammed, Bilal ibn Rabah, dient als een belangrijk spiritueel en sociaal knooppunt voor de lokale moslimgemeenschap.

Gebedstijden Moskee Bilal en Gemeenschapsactiviteiten

Moskee Bilal in Alkmaar biedt dagelijks vijf gebeden aan volgens de islamitische traditie: Fajr (ochtendgebed), Dhuhr (middaggebed), Asr (namiddaggebed), Maghrib (avondgebed) en Isha (nachtgebed). De tijden van deze gebeden variëren afhankelijk van de positie van de zon en worden zorgvuldig gevolgd volgens de islamitische kalender. Op hun website hebben ze de specifieke gebedstijden voor moskee Bilal geplaatst: https://moskeebilal.nl/gebedstijden/.

Naast de gebedsdiensten organiseert de moskee ook verschillende gemeenschapsactiviteiten, waaronder lezingen, educatieve programma’s en liefdadigheidswerk, die bijdragen aan het versterken van de banden tussen de moslimgemeenschap in Alkmaar.

Contact- en Adresgegevens Bilal moskee

Voor degenen die meer informatie willen over Moskee Bilal in Alkmaar, zijn de contactgegevens als volgt:

Adres: Montalbaen 4, 1813 EB Alkmaar, Nederland

Telefoon: 072 – 540 33 15
Whatsapp: 072 – 540 33 15
Email: info@moskeebilal.nl

Website: https://moskeebilal.nl/

De moskee staat open voor bezoekers en leden van de gemeenschap die vragen hebben over de islam, gebedstijden, of die gewoon op zoek zijn naar een spirituele omgeving om te aanbidden en samen te komen. Moskee Bilal verwelkomt iedereen, ongeacht hun achtergrond, om deel te nemen aan haar activiteiten en een gevoel van eenheid en broederschap te ervaren binnen de moslimgemeenschap van Alkmaar.

Dit artikel delen

Andere artikelen

Alkmaar Gezellig op de Veluwe

Alkmaar is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Alkmaar. Op deAlkmaargids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deAlkmaargids? Neem dan contact met ons op.