Waar moet je op letten als je logistiek vastgoed wilt huren?

Als je een eigen webshop begint dan zie je misschien nog niet meteen voor ogen hoe dit kan uitgroeien tot iets enorms, maar soms gebeuren er eenmaal onverwachte dingen. Als je een groot succes hebt met een bepaald product, dan lukt het op een gegeven moment niet meer om alle producten op te bergen op een kleine externe locatie, dan is het tijd om uit te breiden. Dit zal waarschijnlijk een uitbreiding worden naar een stuk logistiek vastgoed, maar waar moet je dan op letten als je zoiets wilt huren? Hieronder vertellen we je een paar dingen waar je op zou moeten letten. 

Hoe groot alles is

Als eerste moet je gaan kijken naar hoe groot alles is, want er moet natuurlijk wel genoeg opslagruimte zijn om alle producten in op te slaan. Gelukkig zijn er verschillende groottes stukken vastgoed waar je uit kan kiezen, maar het is dus wel van belang dat je goed oplet dat het niet alleen voor nu maar ook voor over een tijdje nog groot genoeg is. 

Waar het gelegen is

Ook moet je goed weten waar het stuk vastgoed gelegen is, want je wilt natuurlijk wel dat er een goede verbinding is voor alle transportmogelijkheden om de goederen te kunnen ophalen. Hoe beter de locatie is, hoe meer je ook moet betalen voor het logistieke vastgoed. Als je meer wilt weten over de verschillende locaties en waar je dan zowel allemaal keuze uit hebt, kijk dan eens op vwld.nl.

Wat de kosten en voorwaarden zijn

Dan heb je natuurlijk ook nog een stukje waarbij je moet weten wat de kosten zijn. Het is als nummer één van belang dat je het kan betalen, hiervoor moet je dus genoeg omzet draaien zodat je iedere maand weer de huur kan betalen. Kijk ook goed in de voorwaarden van de huurovereenkomst voor je dingen gaat tekenen waar je later jezelf mee in de vingers snijdt. 

Wat de flexibiliteit is

Als laatste moet je weten hoe flexibel je kan zijn, je gaat er natuurlijk vanuit dat je bedrijf nog meer gaat groeien als dat het nu al gegroeid is. Hiervoor moet je dus kunnen schalen wanneer dit nodig is, bespreek deze mogelijkheden goed en kijk wat hier aan vast zit, zodat je ook voor de langere termijn een plek hebt waar je alles in kwijt kan en versturen kan.

Dit artikel delen

Alkmaar Gezellig op de Veluwe

Alkmaar is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Alkmaar. Op deAlkmaargids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deAlkmaargids? Neem dan contact met ons op.