H. Pius X kerk

H. Pius X kerk is een Katholieke kerk gelegen aan Blanckerhofweg 15 in Alkmaar.

Meer informatie over H. Pius X kerk in Alkmaar

De H. Pius X Kerk is een kerk in de wijk Hoefplan in Alkmaar. Het idee voor een eigen kerk in deze wijk ontstond in 1962 en uiteindelijk werd in 1968 de grote Pius X kerk in gebruik genomen. Het gebouw heeft een glas-in-loodraam ontworpen door kunstschilder Jaap Min. Naast de kerk bevinden zich spreekkamers, koffieruimten en vergaderzalen. In het verleden werd het gebouw bewoond door pastors en later werd het dekenaat er gevestigd. De huidige H. Pius X kerk is een liturgisch steunpunt, dus sacramenten zoals doop, eerste communie, vormsel en huwelijk kunnen er niet plaatsvinden, maar uitvaarten wel. De kerk is onderdeel van de St. Dominicusparochie en werkt samen met andere kerken. Het adres van de kerk is Blanckerhofweg 15, 1816 HG Alkmaar. Voor meer informatie en contactgegevens kun je terecht op de website van de parochie.

Wil je weten wat H. Pius X kerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van H. Pius X kerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij H. Pius X kerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je H. Pius X kerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Alkmaar. Opzoek naar H. Pius X kerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. H. Pius X kerk

Bezoekers bekeken ook